YENİ İNDİRİM

Duvar Kağıtları ile Havanızı Değiştirin

yazar: admin | Kategori: Duvar Kağıdı Haberleri | Henüz yorum yapılmamış. | 3438 görüntülenme.

Odanıza karakter katacak bir yenilik peşindeyseniz duvarlardan başlamak çok iyi fikir! Odalarınızın tarzına uygun bir duvar kağıdı seçebilir ya da odanızın tarzını değiştirmeye duvar kağıtlarından başlayabilirsiniz. Farklı modellere göz atmadan önce dikkat etmeniz gereken birkaç noktaya değinelim.

Duvar Kağıdı Satın Almadan Önce: -Duvarın tamamına mı yoksa sadece bir kısmına mı uygulayacağınıza karar verin. Duvarlarınızın rengi ile uyumlu desenler seçtiğinizde sadece bir duvarı ya da duvarın belli bir bölümünü kaplayarak da fark yaratabileceğinizi göz önünde bulundurun. -Duvardan kolayca sökülebilir olup olmaması sizin için önem taşıyorsa buna göre ürünler seçmeye özen gösterin. -Silinebilir olması sizin için önem taşıyorsa buna göre ürünler araştırın. -Mutfak, banyo, balkon duvarı gibi alanlar için kullanacaksanız duvar kağıdının suya, ısıya, farklı koşullara dayanıklı olup olmadığını öğrenin.

1. Tarz Yaratın

duvar_kagidi_modelleri

Beyaz duvarlara sahip, aydınlık bir oturma odası. Modern ve spor detaylarla tasarlanmış. Duvar kağıdı ise sadece ahşap mobilyanın arka kısmına uygulanmış. Bu gibi geometrik desenli duvar kağıtlarını tüm oda yerine sadece belli bir yere uygulamak hem gözü daha az yoracaktır hem de odanıza değişik bir hava vermeye yeterli olacaktır. Aşağıda gördüğünüz ilk resimde duvar kağıdı vitrinin arka kısmına kaplanarak odaya canlılık katmış, ikincisinde ise televizyon ünitesinin arkasında kalan alan değerlendirilmiş. İki örnek de çok hoş ve şık!

duvar_kagidi_uygulama

 

2. Geçitlere Hayat Katın

Evinizin koridorlarına, antrelerine, merdiven boşluklarına odalarınıza verdiğiniz özeni gösteriyor musunuz? Peki ya duvar kağıtları sayesinde bu alanlara canlılık katabileceğinizi düşündünüz mü?

duvar_kagidi_desenleri

İlk fotoğrafta gördüğünüz gibi antre büyük çiçek desenli bir duvar kağıdı ile kaplanmış. Eve girenlerin içini aydınlatacak açık renkler tercih edilmiş. Mobilyalar sade tarzda döşenmiş. Antreniz bu kadar geniş olmasa dahi siz de açık renkli duvar kağıtları ile evinize gelenlere sıcak ve samimi bir karşılama sunabilirsiniz. İkinci fotoğrafta ise merdiven duvarı değerlendirilmiş. Bu kez mat bir renk tercih edilmiş. Mat duvar kağıdı seçiminde, mobilyaların adeta ‘biz buradayız!’ dercesine iddialı renklere sahip olması hoş bir uyum yaratmış. Eğer hem duvar kağıdınız iddiasız hem de mobilyalarınız donuk renklerde olursa odanız karanlık ve basık görünür. Resimde gördüğünüz gibi duvara beyaz çerçeve içinde rengarenk resimler asılmış. Bu da odaya canlılık katmak, duvarları neşelendirmek için bir yöntem.

3. Banyolar Şenlensin

Tarzdan, stilden en az nasibini alan yerlerden birisi de banyolar. Banyoda belli bir stil yaratmak için yapabilecekleriniz bir oda için uygulayabileceklerinizden daha az fakat pek çoğumuz duvar kağıtlarının banyo ve tuvalet için de uygulanabileceğini hesaba katmıyoruz.

armutcom_duvar_kagidi

Bu banyoların güzelliğine hayran olmamak elde değil! Neme dayanıklı olan ürünleri tercih ettiğiniz sürece banyo duvarları üzerinde iddialı ve eğlenceli tarzlar yaratmak hiç de zor değil. Odanıza uygulamaya çekineceğiniz büyük desenleri, aykırı duvar kağıdı fikirlerini banyonuzda uygulayın, evinize gelenleri banyonuza hayran bırakın.

4. Her Mevsim Çiçek Açın

İster yatak odasında ister mutfakta, dilerseniz tuvalette ya da antrede, çiçeklerin gücünden yararlanın. Hiçbir zaman modası geçmeyen çiçek desenleri ile evinize pozitif bir enerji katabilirsiniz. Narin laleler ya da rengarenk güller, her mevsim evinizde baharı yaşayın!

armutcom_duvar_kagidi_usta

5. Uyumu Bir Başka Boyuta Taşıyın

Duvar kağıdınızın istediğiniz enerjiyi verebilmesi, hedeflediğiniz tarzı tamamlaması için mekandaki diğer eşyalarla uyum içinde olması gerektiğini biliyorsunuz. Peki ya duvar kağıdı deseninizi odanızda bire bir hayata geçirmeye ne dersiniz? Örneğin gül desenli bir duvar kağıdı ile gül desenli yastıklar kullanabilirsiniz. Dünya haritasını resmeden bir duvar kağıdı seçtiyseniz odanızın bir köşesine aynı renklerde tasarlanmış dünya küresi koyabilirsiniz. Resimlerde de gördüğünüz gibi, duvar kağıtları ile maksimum uyum sağlayarak farklı bir tarz yaratmak mümkün.

duvar_kagidi_cesitleri

6. Yetinmeyin!

Vücut için dövme ne ise, duvarlar için duvar kağıtları öyle! Bir kere deneyip evinizin ne kadar canlandığını gördüğünüzde her yere, her duvara uygulamak istersiniz. Yalnız bazen bazı desenler odanın tamamı kaplandığında göz yorabilir. Siz de eğer bu tarz bir desen beğendiyseniz fakat odanın tamamını kaplama arzusundaysanız sizin için harika bir fikrimiz var! Seçtiğiniz desenle uyumlu bir başka duvar kağıdı edinin! Aynı odada iki farklı tip duvar kağıdı kullanmak riskli bir seçenek gibi görünebilir ama renklerin uyumuna dikkat ettiğiniz sürece çok orijinal sonuçlar elde edebilirsiniz. Böylece göz yoracağını düşündüğünüz deseni sadece belli bir duvar üzerinde uygular, odanın geri kalanını da eski haliyle bırakmak zorunda kalmazsınız. Aynı şekilde diğer duvarlar yerine tavanı kaplamak da orijinal bir fikir!

 
Tasarım & Uygulama: SeoRio | Duvario © 2015 | Tüm hakları saklıdır. | Sitedeki herhangi bir materyal izinsiz kullanılamaz.